Linnut

Täältä löydät tiedot linnuista, joiden kanssa työskentelemme. Listoissa mainittujen taitojen lisäksi linnuille on mahdollista opettaa myös uusia temppuja, mikäli tilaus tapahtuu hyvissä ajoin. Alla olevien lintujen lisäksi parvistamme löytyy myös muita yksilöitä, jotka eivät ole suoranaisesti koulutuslintuja, mutta joita on mahdollista käyttää helpommissa kuvauksissa, joten kysy rohkeasti lisää!

Clara

Kuva: Mia Niemi / Netta Nikkanen

Clara

Laji: Puna-ara
Ikä: Syntynyt 2003
Osaa muun muassa: Lentää halutusta paikasta toiseen, olla kädellä ja olalla, tulla kutsusta luokse
Antaa rapsuttaa: Kyllä

Puna-ara Clara on luottotähtösemme, joka on elämässään tehnyt monenmoista. Ennen lemmikkielämään astumista Clara on toiminut aiemmalla omistajallaan muun muassa showlintuna. Ne päivät ovat nykyisin takanapäin, mutta esiintyminen on yhä Claralla verissä. Takana tytöllä on jo useita mainoksia.

Clara viettää päiviään sulhasensa Lawrencen parissa. Naisista Clara ei hirveästi perusta, mutta omistajansa kanssa nauttii oleskella ja oppia kaikenlaista uutta!

Pyro, Kuva: Jenni Kaurila/Studio Nevian

Pyro

Laji: Valkovatsa-aratti
Ikä: Syntynyt 2012
Osaa muun muassa: Tulee luokse, siirtyy takaisin oksalle, kättelee, vilkuttaa, roikkuu yhdellä jalalla pää alaspäin, nauraa pyynnöstä, tunnistaa kolme väriä, hyppii kädeltä toiselle, pomppii tasajalkaa, tekee kiepin, pyörii ympäri yms!
Antaa rapsuttaa: Kyllä

Suloinen Pyro on uusin koulutuslintumme, joka on lyhyessä ajassa oppinut lukuisia uusia asioita ja onkin todellinen kouluttajan unelma. Pyro on veikeä valkovatsa-aratti, jonka luontaiseen käytökseen kuuluu muun muassa hyppiminen, kieriminen ja käsien kanssa painiminen. Omistajalleen Pyro on todella kesy, mutta vaatii vierailta ensin lahjomista lempiherkuillaan.

Pyro elää totutteluaikaa, joten sitä voi kysellä suuremmille estradeille vasta vuodesta 2014 alkaen. Kuvakeikoille Pyro voi kuitenkin tulla jo myöhemmin syksystä!

Pyron omat kotisivut!

Lawrence

Laji: Puna-ara
Ikä: Syntynyt 2006
Osaa muun muassa: Lentää halutusta paikasta toiseen, olla kädellä ja olalla, tulla Claran luokse
Antaa rapsuttaa:

Komea puna-ara Lawrence on Claran nuori sulhanen. Lawrence on hieman Claraa ujompi, mutta viimeisen vuoden aikana jo oppinut todella paljon kaikenlaista uutta ja tottunut ihmisiinkin erittäin mukavasti! Lawrence on helppo saada liikkumaan aina sinne, missä rakas tyttökaveri Clara milloinkin on.

Nooa

Laji: Keltaniska-amatsoni
Ikä: Syntynyt 2001
Osaa muun muassa: Lentää luokse, olla kädellä ja olalla, pyöriä ympäri, vilkuttaa
Antaa rapsuttaa: Kyllä

Hurmaava Nooa on monen suosikkilintu, jonka kanssa voi tehdä melkeinpä mitä vain! Nooa on täysin kesy niin omistajalleen kuin vieraillekin sukupuolesta katsomatta. Nooan kanssa on helppo työskennellä ja sen ihmisläheisyys onkin hurmannut jo lukuisat ihmiset. Nooa rakastaa telmimistä ja ”painimista” sekä kaikenlaisten potentiaalisten pesäkolojen tutkimista.

Erilainen reissailu ei Nooaa pahemmin stressaa, vaan matkahäkin nähdessään tyttönen innostuu toden teolla ja osoittaa kaikin keinoin, että haluaa mukaan.

Ukko

Kuva: Arttu Karppanen

Ukko

Laji: Harmaapapukaija
Ikä: Syntynyt 2007
Osaa muun muassa: Noin 200 sanaa ja paljon erilaisia äänähdyksiä
Antaa rapsuttaa: Kyllä

Ukko on kaikista papukaijoistamme se verbaalisesti lahjakkain. Sen sanavalikoimaan kuuluu mieletön määrä erilaisia sanoja ja ääniä aina Angry Birds -linnuista pitkiin lauseisiin. Harmaapapukaijat ovat lintumaailman kissoja: Ne ovat luonteeltaan usein itsenäisiä ja Ukon kohdalla joskus myös itsepäisiä, mutta oikeista langoista vetämällä näistä äärimmäisen älykkäistä linnuista saa paljon irti!

Ukolle on mahdollista opettaa myös uusia sanoja. Koskaan ei ole täysin taattua, että lintu oppii halutun asian, mutta Ukon kohdalla se on keskimääräistä huomattavasti helpompaa. Ukko ujostelee yleisöä ja soveltuu kaikkein parhaiten tilanteisiin, joissa saa suorittaa temppuilemisensa ja höpötyksensä kotioloissa.

Wryy

Laji: Neitokakadu
Ikä: 4
Osaa muun muassa: Lentää luokse, olla kädellä ja olalla, pyöriä ympäri, ”jammailla”
Antaa rapsuttaa: Kyllä

Pikkuinen Wryy on sympatiapisteitä keräävä minilintu. Väriltään tämä pikkuherra on Suomessa harvinainen ”dominoiva hopea”. Wryy on erittäin kesy ja pitää niin tutuista kuin tuntemattomistakin. Lajilleen jokseenkin tyypillisesti sillä on hetkiä, jolloin temppujen tekeminen ei huvita, mutta kun virkeä päivä koittaa kohdalle, tämä suloinen pakkaus pyörii ympäri, tanssii vimmatusti moshaten, laulaa Imperial Marchia (…nuotin vierestä) ja tulee mielellään luokse käskystä.

Seri

Laji: Neitokakadu
Ikä: 5
Osaa muun muassa: Toimii sujuvasti monen ihmisen kanssa, siirtyy vaivatta kädelle, olalle, pään päälle yms
Antaa rapsuttaa: Ei

Seri on terhakka ja aktiivinen neitokakadutyttönen. Seri ei ole varsinainen tempuntekijä, mutta se on erittäin kiltti ja hyväluonteinen, ja sen tasaisen korkean energiatason vuoksi Serin kanssa on helppo toimia aina. Seri rakastaa olla ihmisten lähellä ja viettää aikaansa usein olalla, joskaan rapsutuksista se ei kovasti pidä. Serin salainen rakkaus ovat parrakkaat miehet: partaa kun on aivan ihana sukia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Linnut