Ohjeita

Otathan huomioon seuraavat asiat, kun linnut saapuvat kuvauspaikalle:

- Papukaija toimii parhaiten, jos tilanne on sille tuttu ja turvallinen. Varaa aikaa harjoittelemiselle!

- Papukaijamme osaavat valmiiksi monenlaisia pyyntöjä ja kehotuksia. Jos linnun on kuitenkin opittava jotakin uutta, olethan hyvissä ajoin yhteydessä! Haastavaa on esimerkiksi tietyn sanan sanominen tietyssä tilanteessa silloin, jos paikka ja ihmiset ovat vieraita tai ympäristössä on muita häiriötekijöitä.

- Lintujen valveillaoloaika on noin klo 9-21. Erityisen myöhään illalla tähtösemme voivat olla väsyneempiä, eivätkä jaksa välttämättä toimia samalla energialla.

- Papukaijojen värinäkö on huomattavasti laajempi erityisesti tietynlaisessa valaistuksessa. Voimakas ja poikkeava valo esimerkiksi studiossa voi sekoittaa linnun kykyä hahmottaa tilaa. Jos papukaijojen on oltava kuvaustilanteessa vahvassa studiovalaistuksessa, ilmoitathan asiasta,jotta voimme varata aikaa totuttelemiselle.

- Korkeat tilat, joissa on paljon palkkeja ja valotelineitä, ovat joillekin linnuille houkuttelevia korkeita istumapaikkoja. Papukaijan on haasteellisempaa lentää suoraan alas, joten korkealta maan tasalle palauttaminen ei olekaan aina ihan niin helppoa. Tiedotathan, jos kuvaustila on korkea.

- Voimakkaat aplodit saattavat säikäyttää papukaijan. Keskustelethan kanssamme, jos mahdollisen yleisön on taputettava linnuille.

- Muistathan ohjeistaa myös meitä huolellisesti. Kun tiedämme selkeästi mitä meiltä odotetaan, tunnemme olomme varmemmaksi. Kun tunnemme olomme varmaksi,  koulutusotteemmekin on varmempi ja tehokkaampi.

- Eläin on loppupeleissä aina eläin. Yleisimmin saamme halutut toiminnot aikaiseksi, mutta joskus papukaija ei yksinkertaisesti syystä tai toisesta halua suorittaa pyydettyä tekoa. Tällöin kunnioitamme eläintä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Ohjeita